diumenge, 25 de setembre del 2011

Temporada 2011-2012

Després d'un estiu força intens, l'Orquestra de Portàtils repren els assajos de la temporada 2011-2012. La programació d'enguany inclourà diverses obres amb contingut àudiovisual, una obra de Network Music al més pur estil de The League així com aprofundir en el repertori i investigar diversos aspectes relacionats amb la sincronització rítmica entre màquines i intèrprets.

Si voleu conèixer de primera mà l'experiència de tocar en una orquestra de portàtils, us oferim una demo oberta aquest proper DIVENDRES 7 D'OCTUBRE a la tarda a l'Esmuc.

Us anunciem igualment que l'Orquestra és a la vostra disposició per oferir diversos tallers sobre art i tecnologia així com concerts en diversos formats i per a un rang d'audiències força diversificat. Com sempre, us mantindrem informats per aquest blog i per la nostra futura pàgina web de les nostres activitats.

Per a més informació no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint-nos a blorchestra@gmail.com.

Workshop de Network Music a Cosenza

Els passats dies 4 al 7 de setembre en Josep M Comajuncosas va oferir uns workshops sobre interpretació de Network Music amb Laptop Orchestras en el marc del Programa Intensiu "Art of Sound - Sound of Art" organitzat pel Conservatori de Música de Cosenza (Calàbria, Itàlia). Tres estudiants de Sonologia de l'Esmuc també hi van assistir, dos dels quals membres de l'Orquestra de Portàtils.
En aquests tallers, als que van assistir una vintena d'alumnes de diferents nacionalitats, es van preparar un parell d'obres per interpretar-les en un concert-demo final el dia 6 de setembre.
Els alumnes van treballar en equip en tot el procés, des de la concepció de les peces, l'arquitectura de programari i la programació dels patches de PureData requerits. Les dues peces ofertes van ser Dirac Music, una versió de La Roda, de la Barcelona Laptop Orchestra, amb instruments desenvolupats durant el taller i emprant com a material sonor únicament un click, i Summer Music, una prova pilot sobre agents software tangibles i sincronitzables, que imitaven el fenomen de la coordinació rítmica dels grills. A la imatge de sota podeu veure l'assaig final d'aquesta darrera obra.


L'activitat va requerir una implicació força intensa per part dels estudiants atesa la durada de 15 hores dels tallers. En aquest temps vam implementar, assajar i oferir en públic les dues obres en formacions instrumentals d'uns 6 a 8 laptops respectivament.
El nostre agraiment a l'Ivano Morrone per l'organització d'aquesta activitat i per tota l'ajuda rebuda perquè els tallers i el concert arribessin a bon port.


diumenge, 18 de setembre del 2011

Sons del Sud, concert de Sonologia amb la col·laboració de l’Institut Goethe

El dijous 22 de setembre tindrà lloc a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona el concert Sons del Sud, organitzat pel departament de Sonologia de l’ESMUC en col·laboració amb l’Institut Goethe de Barcelona. El concert començarà a les 19h i l’entrada és gratuïta.

Der Klan des Südens (Sons del sud) és un projecte en el qual s’han elaborat tres peces d’Hörspiele (teatre radiofònic) basat en textos originals escrits per autors alemanys. La música és obra de joves compositors en l’art sonor i la música electroacústica elaborada a partir dels paisatges sonors enregistrats a les tres ciutats implicades en el projecte (Barcelona, Gènova i Lisboa).

Els tres escriptors (Judith Kuckart per Barcelona, Nora Gomringer per Gènova i Juli Zeh per Lisboa) van utilitzar els paisatges sonors com a única font d'inspiració a l'hora de crear els textos que, traduïts respectivament al català, italià i portuguès, van ser enregistrats per actors professionals. Les seves veus, juntament amb els sons de les ciutats, formen la base sonora sobre la qual la part musical de cada Hörspiele es desenvolupa. D'aquesta manera, els sons que van arribar des del sud a Alemanya, han tornat al sud en forma de text que es transforma, altra vegada, en so i en música.


Membres de l'Orquestra de Portàtils participaran en fragments d'aquesta obra presentant en primícia un nou instrument audiovisual que hem desenvolupat: el Nuvolet, que permet la navegació gestual per núvols sonors.
Més informació aquí. Tot seguit us n'oferim un vídeo demostratiu.